donderdag 8 mei 2014

Raglan

Vorige week is als laatste bezoek (oma) Ans weer naar Nederland vertrokken. De kinderen hebben nog steeds vakantie. We besluiten het laatste weekend van de vakantie het hele 'zomer -kampeer seizoen' af te sluiten met een weekend Raglan. Dit is het surfparadijs van Nieuw-Zeeland. Het ligt 2 uur rijden van Auckland vandaan aan de Westkust. Pier en Agnes en 3 van hun jongens vergezellen ons.
Vrijdagmiddag vertrekken we en na een makkelijke rit komen we aan bij onze accommodatie. Het heeft prachtige uitzichten over de zee en het strand. We koken gezellig samen in het huisje, terwijl de kinderen zich vermaken met spelletjes. Zaterdag moet er natuurlijk gesurft worden. Voor Roeland de eerste keer. Het strand van Raglan is enorm lang en prachtig in een kom gelegen. Ook prima voor een lekkere wandeling. Na een geweldige middag, borrelen we bij een lekker vuurtje. Koen verzorgt de muziek, altijd gezellig. Na het avondeten komen de 'sterke' verhalen op gang en wordt er 1,5 uur lang het ene na het andere grappige, pijnlijke en stoere verhaal verteld. Hierbij wint het gezin van Pier met z'n 4 jongens natuurlijk met gemak.

Zondags straalt de zon ons tegemoet, een ware zomerse dag. Na een heerlijk ontbijt buiten op het dek van ons huisje vertrekken we weer naar het strand. Floor en Anne krijgen 'surfles' van de jongens en iedereen geniet.! En na een lekkere late lunch bij een café in Raglan vertrekken we weer naar Auckland.

De vakantie is nu echt voorbij. Het zomerse gevoel nog niet. Nieuwe plannen zijn alweer gemaakt. Dit gaan we zeker vaker doen. Wat geweldig toch al die leuke activiteiten onder handbereik.


0 reacties: