woensdag 7 mei 2014

Genieten van en met (O)ma Ans

(Oma) Ans was alweer voor de 9de keer in Nieuw Zeeland.  Toch wel heel bijzonder dat ze op haar leeftijd toch elk jaar weer de lange vlucht boekt en een aantal weken bij ons logeert.  En als ze dan aankomt zegt ze, na een 30 uur durende reis: "och, ging eigenlijk best wel snel". Voor ons is het wel ieder jaar bijzonder om haar weer in goede gezondheid te mogen begroeten. En ook bij het afscheid toch telkens weer even 'slikken', omdat een jaar dan ineens ook wel weer heel lang is voordat we haar weer zullen zien. En voor onszelf toch ook weer even een confrontatie; we blijven weer 'eenzaam' achter in dit land ver weg van alle dierbaren.

Ze logeert zowel bij Hildeke als bij ons, en "verhuisd" iedere week naar het andere huis.  Ze geniet van ons leventje en kijkt naar de diverse sporten van de kinderen.  Uiteraard doen we ook diverse uitstapjes, zoals een dagje naar de westkust, naar het strand, naar de shopping mall en het laatste weekend naar Rotorua. Dit was een wens van Ans om nogmaals naar de prachtige Waiotapu te gaan, de spectaculaire natuur bij Nieuw Zeeland’s meest kleurrijke vulkanische gebied.
Langzaam wandelende door dit bijzondere park. zien we de unieke vulkanische activiteit,  De dag erop bezoeken we de Waimangu Volcanic Valley.  Ook hier heel veel vulkanische activiteit en een prachtige wandeling door de prachtige natuur naar een bijzonder meer. 2 dagen veel gewandeld en heel veel moois bekeken.  Er zijn maar 6 plaatsen in de wereld waar dit soort vulkanische activiteit te zien en we voelen ons bevoorrecht om dit alles te mogen bekijken.

Verder genieten we iedere na-middag van een lekker glaasje Nieuw Zeelandse wijn en natuurlijk iedere avond de kinderen een lekkere avond- welterusten kus en knuffel geven als ze in hun bedjes liggen.

En nu is ze weer naar Nederland. Maar we hebben geproost de laatste avond; dat we elkaar in goede gezondheid volgend jaar weer mogen begroeten!  Dag lieve oma, dag mama, dag Ans, het was fijn je weer te zien!

Meer foto's:

0 reacties: