woensdag 11 januari 2012

3 weken familie in NZ

Harry en Jos zijn weer naar huis. Helaas zit het er alweer op. Een hele bijzondere tijd, de eerste keer bezoek uit Nederland, hier in Nieuw Zeeland. De eerste week zijn we veel op pad geweest in de omgeving. Het Mairangi Bay strand, Devenport, The Waitekere Ranges, Muriwai Beach, Tititiri vogeleiland, Long Bay en natuurlijk de Skytower. En Pa en Jos zijn ook nog naar het Auckland Museum geweest. Het weer was heerlijk, dus we hebben ook veel bij het zwembad gezeten en gezwommen. Wel vreemd om de kerst dagen bij het zwembad door te brengen, maar ons hoor je niet klagen.
Op kerstavond hebben we cadeautjes uitgepakt en de surprises gegeven. Aan Anne hebben we uitgelegd dat Sinterklaas niet helemaal naar Nieuw Zeeland komt, en dat we hier de Kerstman hebben. Maar daar trapt Anne niet in, vliegende herten bestaan niet!! De kinderen hadden enorm hun best gedaan met de surprises voor elkaar. Bas had een hele grote Ior voor Anne gemaakt, Floor kreeg een hondje en Bas natuurlijk een dierentuin. Terwijl we lekker aan het gourmetten waren, hebben we alle cadeautjes uitgepakt!

De eerste kerstdag hebben we een heerlijk diner gekregen van top-kok Kitty. Een heerlijke tonijn carpaccio vooraf, sint Jacobs schelpen als hoofdgerecht en crème brûlée als dessert, met natuurlijk de plaatselijke witte wijnen, waar Nieuw Zeeland zo trots op is. De vis was door Kitty gehaald bij de vis markt in Auckland, dus verser kon niet, en dat proefden we!! En natuurlijk werd het geserveerd op ons terras.


Op 2de Kerstdag zijn Hildeke, Ronald, Piet, Sanne, Luuk en Julia, en Fleur en Maartje (nichtje Roeland) komen eten. Wederom met z'n allen op het terras lekker gegeten en tot laat spelletjes gedaan. Fleur en Maartje zijn op wereld reis en met de kerst zijn ze in Auckland gearriveerd en logeren ze bij Hildeke.

Harry en Jos zijn de dag erna naar Roturua gereden, en wij hebben de tijd genomen om de kampeer spullen in te pakken. Bij Coromandel hebben we elkaar weer ontmoet. Een leuke camping aan een mooie baai. Helaas is het weer erg slecht. Terwijl in Nederland de warmste oud & nieuw ooit gevierd wordt, is het hier de natste ooit. Heel veel regen. De temperatuur is prima, maar het blijft maar regenen. De wereld op zijn kop. We bezoeken op oudjaar nog een paar leuke plaatsen, zoals bijvoorbeeld Hot Water Beach, waar heet water net onder het strand oppervlak zit. Het door vulkanisme opgewarmde water is behoorlijk heet, zeker in vergelijking met het frisse zeewater.

Oudejaarsavond zitten we gelukkig toch buiten, voor de camper van Pa en Jos, te genieten van onze eerste oudejaarsavond in Nieuw Zeeland. Op de camping is het een gezellige drukte. Mensen lopen rond met een flesje bier, een glaasje wijn of hebben zich versierd met lampjes. En om 12 uur knallen de kurken van de champagne flessen. Er is zelfs wat vuurwerk, niet veel en het is ook ietwat verregent. Het is 2012!! De meestal dronken Kiwi's blijven nog lang drinken en feest vieren, terwijl wij nog wat proberen te slapen.

De laatste paar dagen voor het vertrek terug naar Nederland, verblijven we lekker in ons huis, we wandelen nog wat in de omgeving, vieren Piet’s verjaardag, en gaan met z’n allen zwemmen in de zee. Op 4 januari is Josje jarig en dat vieren we met cadeautjes, een lekker ontbijt, en lekker uit eten bij het goede plaatselijke restaurantje Papermoon. En op 5 januari is het voorbij. Met z’n allen zwaaien we ze uit op het vliegveld. Het was een hele bijzondere en mooie tijd. We hebben ze kunnen laten zien wat Nieuw Zeeland is, maar we hebben vooral enorm genoten van hun aanwezigheid, gezelligheid en warmte.
Voor meer foto's klik HIER.

En nu zijn we op het Zuidereiland voor onze 2 weken vakantie!

0 reacties: