donderdag 24 maart 2011

Vervolg NZ

Hoi allemaal,

Afgelopen zondag zijn we weer terug gekomen van onze week in Nieuw-Zeeland. Nog steeds een jet lag, maar de reis verliep verder prima en eigenlijk is het allemaal heel voorspoedig en goed gegaan.

We hebben de afgelopen week een heel goede week daar gehad. Roeland heeft een heel goede indruk van het bedrijf gekregen en voelt zich goed daar binnen passen. Het land voelde weer erg fijn. De cultuur is erg ontspannen en het is daar makkelijk invoegen, aangezien het merendeel van de bevolking immigrant is (eerste, tweede generatie). We hadden geluk met het weer, een warme week met temperaturen rond de 25 graden en volop zon. Dat scheelde natuurlijk weer een klein plusje ;).
Het weerzien met de familie was geweldig, ze waren enorm enthousiast en blij dat we er waren. We zijn nog een dagje met de boot van Ronald weg geweest, Ronald en Hildeke hadden vrij genomen. Wel bijzonder hoor, met een paar minuten rijden ben je bij het strand en de zee, boot in het water en hup genieten maar van de wind, de zee en de zon. De zee was 22 graden, dus we hebben midden op zee vanaf de boot nog een duik genomen. Even later had Ronald op dezelfde plek een grote haai (ja je leest het goed!) aan zijn vishengel! Wat een kracht en power heeft zo'n beest. Hij was behoorlijk agressief dat hij vast had gezeten en sprong 3 keer naast de boot ver uit het water. Daarna hebben we maar even daar niet meer gezwommen.

Kortom; we hebben op basis van alles nu definitief besloten dat we daarheen gaan om te wonen. Het voelt nog wat gek en onwennig dat we nu echt deze stap gaan maken. Maar het voelt ook goed om daar te zijn en te leven. Het blijft natuurlijk een hele stap, zo ver weg van al het vertrouwde en veilige en fijne hier. Een beetje ontheemd soms. Maar we hebben er vertrouwen in dat het daar goed komt en dat we ook daar weer een 'thuis' zullen hebben. In een land wat lekker veel buiten leeft, een prachtige natuur heeft, in een ontspannen sfeer, we hopen op een 'dagelijks vakantiegevoel' daar.

Dus de komende maanden zullen voor ons in het teken staan van vele activiteiten, zoals ons huis verkopen, opruimen, abonnementen opzeggen etc. We hoeven ons niet te vervelen. De bedoeling is half juli die kant op te gaan.

Bij deze voor zover weer iedereen op de hoogte. 'We keep in touch' en tot horens.

Kitty en Roeland

0 reacties: